Villa Rämälä

Meidän talomme on rakennettu Oulujoen varteen keskelle kukkivaa kaalipeltoa vuonna 1952. Talon kasasi suurella rakkaudella itselleen ja perheelleen tukkien uitosta Oulujoessa vastannut uittopäällikkö Herra Rämä. Samana vuonna kun meidän kotimme valmistui Armi Kuuselasta tuli Miss Universum, Vladimir Putin syntyi, oululainen runoilija Aaro Hellaakoski kuoli ja Helsinki-Vantaan lentokenttä avattiin.

Kotimme on hiukan perinteistä rintamiestaloa suurempi, 1½-kerroksinen täyskellarillinen omakotitalo. Lautaverhoilu on sävyltään kauniin vaaleanruskea maitokaakao, jota lusikkana pään päällä heiluttaa tummanharmaa peltikatto.

Alkuperäisen lasikuistin kautta kuljetaan menneille vuosikymmenille ja tilavaan eteiseen. Keskikerroksessa on kaksi makuuhuonetta, valoisa olohuone, erillinen ruokailuhuone, keittiö ja pikkuvessa. Vintin mintunvihreitä rappusia kiikkumalla pääsee yläkertaan, jossa on aula, pikkuvessa, kaksi makuuhuonetta ja kylmä varastotila. Kellarissa on tunnelmallinen takkahuone, kylpyhuone, ikkunallinen sauna, pikkuvessa, pesutupa, peruna-ja hillokellari, tekninen tila, maalausateljee ja pyörätalli.

Pihalla kasvaa muutama vaahtera, koivuja, kaksi omenapuuta, viinimarjapensaita, kirsikkapuu ja vadelmia. Oma leikkimökki ja paikka riippukeinulle tuntuvat luksukselta. Onko tämä unelmien talo todellakin minun?

”Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.”                                                                      – Aaro Hellaakoski

Olemme talon kolmannet asukkaat sen 70-vuotisen taipaleen aikana. Talosta on pidetty hyvää huolta eikä huvilaleidiä uskoisikaan vielä eläkeikäiseksi! Suurimmat remontit on tehty eikä pilaaman ole päästy kuin vanha keittiö karmeilla 2000-luvun kaapeilla. Muovia talossa ei ole muualla kuin lusikkalaatikossa ja jääkaapin ovenkahvassa.

Tarkoituksenamme on ottaa talo osaksi perhettä ja perhe osaksi taloa. Haluamme jatkaa talon ylläpitoa vähintäänkin yhtä suurella pieteetillä kuin sen edelliset omistajat. Toivomme, että talo, sen jatkuva remontoiminen ja ajassa taaksepäin palaava elämäntyyli opettavat meille pysähtymistä ja arjen pienistä iloista hymyilemistä tässä kiireen värittämässä suorittajien maailmassa.

Mainokset