Kuinka me tänne päädyttiin?

Olipa kerran perhe, joka tahtoi muuttaa Oulusta Helsinkiin. Perhe halusi pikkiriikkisen kolmion kauniista vanhasta punatiilitalosta Helsingin keskustasta. Vanhemmat rakastivat kulttuuria, ravintoloita, ihmisvilinää ja kivijalkakauppoja. Mutta minne päin Helsinkiä kannattaisi lapsiperheen muuttaa?

Eräällä Helsingin reissulla syntyi rakkaus Meilahteen ja samalla sai alkunsa blogi nimeltä Meilahdenmutsi. Mutsi perheineen testasi kantakaupungin hurmaavat asuinalueet pyöritellen samalla mielessään Oulun hyviä ja huonoja puolia: ”Missä me haluamme asua ja miksi? Mitä me arvostamme? Mitä me inhoamme? Omakotitaloon emme kyllä koskaan muuta, mutta minkälaista on asua lapsi- ja koiraperheenä kerrostalossa?”

Eräänä päivänä syntyi lapsi ja toisen tyttären tultua taloon kynnyksen yli astui myös masennus. Vakava sairaus ajoi punnitsemaan elämää ja mittailemaan sen kantteja; mitä me haluamme eniten ja mitä me kestämme särkymättä enempää?

Kuntoutujan lyhyt työpäivä, kaunis koti keskustasta ja Helsinki alkoi näyttäytyä mahdottomalta yhtälöltä. Raastavien pohdintojen keskellä kohtalo tarttui peliin ja vei meidät – ihan huvikseen – asuntonäyttöön omakotitaloon. Vanhan rintamiestalon lasikuistilla sydän suli vahaksi, jolla kiillotin jo kivijalkaa. Suurella rytinällä se jokin paukahti paikalleen ja oikeni oikealle uralle: ”Tämän minä halua, tätä minä rakastan, tänne me jäämme”, ajattelin. Suurin elkein Helsingin kerrostaloon muuttava Meilahdenmutsi päättikin siltä seisomalta muuttaa Ouluun ja asettua omakotitaloon.

Nyt Villa Rämälää asuttaa päätökseensä tyytyväinen onnellinen perhe. Talon nainen nro 1 haaveilee edelleen Helsingistä, sen upeista kaduista ja kodeista. Nainen haaveilee myös Turusta, Espanjasta, uudesta aidasta, omenapiirakoista, Teslasta, koiranpennusta ja omasta veneestä! Osa haaveista toteutuu, osa ei ja sekös tästä elämästä tekeekin juuri niin jännän ja elämisen arvoisen!

Tervetuloa seuraamaan Villa Rämälän remonttia, sisustamista ja elämää!

Lue tarinan historia täältä: Meilahdenmutsi.com

 

 

 

 

 

 

Mainokset