Rikas, rakas, rento ja raikas ruokailusali

Yksi lempparihuoneistani on keittiön ja olohuoneen välissä oleva ruokailuhuone. Tässä tilassa ruokaillaan, keskustellaan ja kiistellään. Pöydässä kaadetaan kahvia, kokista ja mielipiteitä. Huone on kotimme komentokeskus, josta näkee näppärästi yhtäaikaa keittiössä valmistuvan ruuan ja olohuoneessa leikkivät lapset.

Olen aina inhonnut trendikkäitä avokeittiöitä – niissä kun laiskan äidin tiskivuoret vyöryvät ryminällä olohuoneen sohvalle asti. Keittiö onkin nyt ihanasti nurkan takana katseilta piilossa. Sotkuun pätee sitaatti ”sitä mitä ei näe, sitä ei ole olemassa!”

 

Pöytä ja tuolit Artek
Stokken syöttötuoli 70-luvulta
Stokken syöttötuoli 2000-luvulta
Äiti, hymy ja hulahulavanne
Paras matto ruokapöydän alle myös lapsiperheessä on likaa hylkivä talja!

 

Indoorgarden
Isoisän kaappikello

 

Iittala Fire-kynttilälyhty, marmorikynttilä ja lyhty lapsuudenkodista

 

Ruokasalin päätyseinällä oli alunperin isot kattoon asti ulottuvat kiinteät kaapistot, jotka lahjoitimme parempaan tarpeeseen ensi- ja turvakodille. Päätyseinä huutaa uutta tapettia ja olen päätymässä tunnelmalliseen Studio Decorin Inspiration 1725 tapettiin. Vai meneeköhän liian tummaksi? Aikaa on onneksi vielä miettiä, koska tapetointi tapahtuu vasta kesällä samalla kun seinään puhkaistaan ikkuna lisää valoa tuomaan.

Ruokasalin rikas tunnelma syntyy suurin sydämin ja kultaisin elementein. Rakkaus näkyy vanhoissa valokuvissa ja perintökalleuksissa. Tuulahdus valkoista vasten voimakkaan vihreää luo tilaan raikkaan ja rennon tunnelman. Bon appetit!

ruokasali

7 thoughts on “Rikas, rakas, rento ja raikas ruokailusali

    1. Hei Lotta! 10 vuotta sitten lattia on hiottu ja lakattu edellisen asukkaan toimesta, muuta en tiedä 🙂 Mutta ei siis ole maalattu!

      Tykkää

  1. Voi teidän kotia, se on aivan mahtava! Ja blogisi myös. 🙂
    Täytyypä harkita taljaidean lainausta. Olen raapinut päätä, että mitähän ihmettä pöydän alle keksisi laitettavaksi, kun mukula alkaa piakkoin sormiruokailla, eikä sotkulta varmastikaan säästytä. Ei huvittaisi muovittakaan lattiaa pöydän alta. 😀

    Tykkää

    1. Heippa Helmi! Kiitos 🙂 ja kiitos, blogia on kyllä kiva kirjoitella! Talja on tosi hyvä ratkaisu, jos ei halua sitä ikean muovilätyskää lattialle. Nahka ei ime kaatuilevia maitoja ja hylkii likaa. Meillä on ollut talja nyt vuoden ruokapöydän alla ja hyvältä näyttää, kunhan muistaa pyyhkiä banaanit saman päivän aikana matolta pois 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti